Privát felhő alapú IT megoldások

Éles és tartalék kommunikációs hálózat kiépítése és üzemeltetése

 

A megoldás technikai részleteit az iSAFE Zrt. a biztonsági szempontokat a szabályozói előírásokat és a piaci trendeket szem előtt tartva dolgozta ki. A kommunikáció a nyilvános internettől függetlenül, biztonságosan védett és a vonatkozó ISO előírásoknak megfelelően tanúsított adatátviteli vonalakon valósul meg.

A javasolt megoldás adatbiztonsági jellemzői meghaladják, rendelkezésre állása eléri a bérelt vonali hálózat paramétereit. A szolgáltatás üzembe helyezése a megrendelés után fokozatosan történik a helyi hálózati kapacitás függvényében.

A szolgáltatás felépítése alkalmas arra, hogy a meglévő bérelt vonali végpontokat vegyes hálózatként megtartsuk, szükség esetén tartalék összeköttetésként használjuk. A technológia alkalmas arra, hogy az iSAFE szolgáltatási központján keresztül redundáns tűzfalrendszerrel és vírusszűréssel biztonságos, szélessávú Internet kapcsolatot biztosítsunk, bármely hálózati végponton további eszköz, vagy hozzáférés vásárlása nélkül.

A szolgáltatás ugyancsak alkalmas az ATM automaták forgalmának továbbítására a GBC felé, illetve az Integrációs alkalmazások (KHR, intranet, stb.) kezelésére, az Euro-eBank (Electra), vagy később az Online Kártya Authorizációs rendszer üzemeltetésére, így kiváltja a budapesti bérelt vonali összeköttetést is, ami jelentős megtakarítást jelent. Megoldásunk előnye, hogy a Budapest felé irányuló kirendeltségek kommunikációja (pl. ATM, Internet, stb.) nem terheli az ügyfél központi kommunikációs vonalát. A jelenlegi bérelt vonali megoldásról az átállás fokozatos lehet, a rendszer vegyes felépítéssel (Flex-Com és SAFE-FLEX) is működtethető, vagyis az áttérés az új szolgáltatásra nem okoz üzletviteli problémát.

A védett adatátviteli szolgáltatásunk két fő részre osztható:

a) Éles adatátviteli összeköttetések: - amelyeken alap esetben a kommunikáció megvalósul. Az alkalmazott technológia: IP-VPN. Vonali technológiák: ADSL, EoSHDSL; MFX; IPC-FC.

b) Tartalék adatátviteli összeköttetések: - amelyekre az éles kommunikációs kapcsolat esetleges meghibásodása ( pld. vezeték szakadás) esetén az hibás vonal forgalma automatikusan átterhelődik és zajlik. Az alkalmazott vonali technológiák: Mobil Internet, Kábelnet, BDSL.