iSAFE Informatikai Zrt.

Levelezési cím: 1464 Budapest Pf.:1543 | Telefon: (1) 453 3900 | Ügyfélszolgálat: (1) 225 8585 | Email: mail@isafe.hu

Privát felhő alapú IT megoldások

Vékony- és zérókliens technológia

Az iSAFE Zrt. a technológia megvalósításának háttereként  az előzetes felmérés és ügyfeleinkkel történő egyeztetések alapján kialakít egy éles adatparki környezetet és meghatározza a szerverre telepítendő alkalmazásokat, a felhasználókat és az egyedi beállításokat. 

A szolgáltatás keretein belül biztosítjuk a központi terminal szervert, a szoftverkörnyezet,  és éles domain controllert. Igény szerint tartalék domain controller és terminal server valamint speciális alkalmazások futtatásához szükséges virtualizált Windows kliens is biztosítható. A rendszer működéséhez szükséges Microsoft licenceket Microsoft SPLA licenc havidíjas konstrukcióban biztosítjuk. Ezáltal nincs egyszeri licenc beruházás, a havi elszámolás a tényleges felhasználószám szerinti történik, és az új Windows verzió bevezetése esetén nincs szükség új licencek megvásárlására.

Vékony és zéró kliens környezet háttere

A vékony kliens környezetben az információk hozzáférése különválik az információk feldolgozásától. Az információ feldolgozása a szerveren történik, az adatok bevitele pedig a felhasználó által a vékony kliens készüléken. A felhasználó által használt készülék tulajdonképpen csak a perifériák (monitor, billentyűzet,egér stb.) kezelését biztosítja. Minden alkalmazás a központi szerveren fut, mialatt a felhasználó egység csak annyi számítógépes forrást használ, amennyi szükséges, hogy elérje a szervert. A hagyományos kliens központú PC-alapú (vastag kliens) környezetben az alkalmazások az egyes egyéni PC-ken futnak és az információfeldolgozás helyben történik.

 

A vékony kliens technológia rengeteg előnnyel jár, amik közül talán a legfontosabb a környezetvédelmi és gazdasági előny.

Előnyök

a. Környezeti és gazdasági előnyök

b. Adatbiztonság

c. Helymegtakarítás

d. Megbízható működés, egyszerűbb, olcsóbb üzemeltetés

e. Központi adminisztráció

f. Windows felhasználói felület