iSAFE Informatikai Zrt.

Levelezési cím: 1464 Budapest Pf.:1543 | Telefon: (1) 453 3900 | Ügyfélszolgálat: (1) 225 8585 | Email: mail@isafe.hu

Privát felhő alapú IT megoldások

Web tárhely, domain elhelyezés, regisztráció szolgáltatás

 

Teljeskörű informatikai szolgáltatást nyújtó vállalkozásként az internethez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatások is portfoliónk részét képezik, biztosítjuk partnerinknek a web tárhelyet, a domain regisztrációt és elhelyezést.

Domain fogalma

A domain a számítógépek (kiszolgálók) azonosítására szolgáló névtartomány. Az internetre csatlakozó összes számítógépnek egyedi azonosítója, IP-címe van, ami hasonló a személyi igazolvány számunkhoz. A számítógépek közötti kommunikáció (adatátvitel) ezen címek között zajlik és a Világháló az információközvetítő szupersztráda szerepét tölti be. A domain nevek valójában ezen nehezen megjegyezhető IP-címeket teszik könnyen megjegyezhetővé, egyben egyedivé a domain regisztráció segítségével. A domain nevek – végződésük alapján – alapvetően két nagy csoportba oszthatók: nemzetközi fődomainek és nemzeti domainek. A nemzetközi fődomainek közé tartozik például a regisztrálható .com, a .net, vagy épp a .org kiterjesztésű domain végződések. A nemzeti domain végződés a .hu

Web tárhely

Olyan internetes szolgáltatás, ahol egy kiszolgáló szerver (webszerver) erőforrásait több felhasználó között osztják el. Minden felhasználó egy, a rendszer által dedikált tárhelyet foglal el, aminek nyilvános tartalma egyedi domain néven érhető el. Kisebb forgalmú weboldalt költséghatékonyan lehet bérelt webtárhelyen üzemeltetni.

Domain regisztráció

A nevek regisztrációját az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT) szabályozza. A domain regisztráció a megfelelően kitöltött megrendelőlap és az előírt dokumentumok cégünkhöz történő eljuttatásával kezdődik. Amint a domain regisztráció elindításához szükséges összes dokumentum megérkezett hozzánk, a regisztráció igényét továbbítjuk az ISZT felé. A domain regisztráció megrendelése után a domain 8 napra egy nyilvános várólistára kerül. A várólistán szereplő nevek ellen kifogással lehet élni az Internet Szolgáltatók Tanácsánál. Azonban, ha az említett 8 nap elteltével nem érkezik kifogás a névvel szemben, akkor a név bejegyzésre kerülhet. A domain nevet a domain regisztráció indítása után már 2 munkanappal használatba lehet venni, nem kell kivárni a 8 napos várólistát.