iSAFE Informatikai Zrt.

Levelezési cím: 1464 Budapest Pf.:1543 | Telefon: (1) 453 3900 | Ügyfélszolgálat: (1) 225 8585 | Email: mail@isafe.hu

Híreink

Hackerek arzenálja: kis malware-határozó

Hajlamosak vagyunk lazán használni a kiberbiztonsági szakkifejezéseket, de az üzleti vezetőknek és a nem technológiai képzettségű alkalmazottaknak is fontos tudniuk, egyes programkártevők mi módon fenyegetik a vállalati rendszereket.

(Privát) felhőben az igazság

Melyik éri meg jobban, a privát vagy a nyilvános felhő? Ez a kérdés gyakran foglalkoztatja az IT-döntéshozókat, és a legtöbbször rövid gondolkodás után a publikust szavazzák meg nyertesnek, hiszen az szinte azonnal igénybe vehető átlátható, óradíjas elszámolásban. A SUSE szakértői szerint azonban érdemes alaposabban megvizsgálni a kiadásokat és a megtérülést, mivel kellemes meglepetések lapulhatnak a privát felhőben, különösen a nagyobb méretű szervezetek számára. Egy felmérés alapján pedig akár emberi erőforrást is tudnak spórolni vele.

2,4 milliárd dollárért vesz a Cisco felhős hitelesítési technológiákat

A hálózati eszközgyártó felvásárolja a Duo Security nevű startupot. Elsősorban a Duo többrétegű azonosítási technológiái érdeklik.

Ez a biztonsági rés félmilliárd netes eszközt veszélyeztet. Az öné is köztük lehet

Az IoT-biztonsággal foglalkozó Armis egy régóta létező támadási formát elemzett. Tanulmányuk sötét képet fest a jövőről.

Felhőben a bankolás jövője

Egyre gyorsabban gyarapodik az adatvagyon, amelynek kezelésével az integrált digitális banki környezeteknek meg kell birkózniuk. Akár a tárolás, akár az analitika kihívásait nézzük, a pénzintézetek számára a felhő ad megoldást informatikai rendszereik továbbfejlesztéséhez.

Így megy ez mifelénk

A hazai kis- és középvállalkozások vezetői másodlagosnak tartják a digitális átalakulást a napi üzletmenethez, de még az ügyfélkapcsolatok ápolásához képest is; a megkérdezettek közel fele pedig nem is hallott a GDPR-ról - derül ki egy friss felmérésből. Holott a digitális fejlesztések már az 1-2 fős vállalkozások számára is komoly versenyelőnyt jelenthetnek.

A kibertámadások és adatszegések óriási költségekkel járnak

Az úgynevezett "mega adatszegések" - azon adatszegések, amelyek több mint egymillió feljegyzést foglalnak magukba - egyre gyakoribbak a mai, technológiailag fejlett társadalomban. Az IBM Security nemrég publikált globális tanulmánya szerint ezen esetek száma majdnem megkétszereződött az elmúlt öt évben: 2013-ban kilenc ilyen eset volt, míg 2017-ben már tizenhat. A vállalat 2018-as adatszegési felmérése nagyon érdekes számokat árul el.

Stresszt okoznak az adatlopásokról szóló hírek

A Kasperky készítettet egy tanulmányt, amelyben 1000 európai vett részt. E szerint az emberek 63 százalékát stresszelik az adatlopásokról szóló híradások és 72 százaléknak terhes a különböző jelszavak megjegyzése. 70 százalék stresszt érez, amikor készülékeik védelméről van szó és 62 százalékot nyomasztja az érzékeny adatok növekvő mennyisége. Ezek a stresszszintek nem indokolatlanok; a fogyasztók 59 százaléka számít valamilyen kiberbiztonsági problémára az elkövetkezendő 12 hónapban és jogos az aggodalom, hiszen 54 százalékuk esett a kiberbűnözés áldozatául az elmúlt 5 évben.

Tanácsok az internetes átverések elkerülésére

A nyári szezonban megszaporodnak a felhasználókat, online vásárlókat célzó adathalász támadások.

Készítsük fel az irodai szervereket a kánikulára!

Egy hirtelen jött forró nap akár a teljes céges IT-rendszert romba döntheti. A meleg a gépek ellensége, ezért ajánlott az irodai szerverek megfelelő hűtéséről mielőbb gondoskodni, ellenkező esetben akár súlyos meghibásodással, adatvesztéssel is számolni kell.