IT biztonság

Rendszerfelügyeleti megoldások


Milyen IT rendszerbiztonsági kérdésekkel kell a cégvezetőknek nap, mint nap megközdenie?

           Az informatikai eszközök milyen mértékben vannak kihasználva?
           Milyen következményekkel járhat az IT infrastruktúra valamely elemének meghibásodása, kiesése?
           A hálózati elemek, szerverek felügyelete megfelelő-e?
           Az IT rendszerek működésének minőségi mutatói, éves rendelkezésre állás?

Ha ezen kérdésekre nem tud válaszolni, vagy előfordult már Önnel, hogy ügyfelei hamarabb vettek észre egy rendszerhibát, mint Önök, mi segítünk, tudjuk a válaszokat!

Egy hatékony rendszerfelügyeleti rendszer lehetővé teszi a szerverek átfogó felügyeletét a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, így hozzájárul az IT rendszerek hatékonyságának javításához, valamint hathatós segítséget nyújt az informatikai szakemberek munkájában, beleértve a biztonság és a megfelelőség fenntartását és igazolását, illetve a kockázatok csökkentését.

A rendszerfelügyelet megfelelő kialakítása összességében nem csak az üzleti szolgáltatások teljesítményét növeli, de javítja a rendszerbiztonságot, csökkenti az IT szakemberek leterheltségét, akik így fontosabb IT stratégiai tevékenységekre fókuszálhatnak.

A rendszerfelügyelet arra is tökéletesen alkalmas, hogy betekintést nyerjen szolgáltatásai és hardverei pillanatnyi állapotába, képes olyan adatokat nyújtani, mellyel felfedezhetővé válik a rendszer szűk keresztmetszete, ez pedig a teljesítmény optimalizálás elengedhetetlen feltétele.

A rendszerfelügyeleti megoldásunk kialakítása révén csökkenthetők a hálózat- és infrastruktúra biztonsági kockázatok, mert proaktívan és folyamatosan vizsgáljuk és megfigyeljük a teljes hálózatot és IT eszközöket. Így azonosíthatóak és rangsorolhatóak a sebezhetőségek (például az elavult vagy nem megfelelően frissített szoftvereket és hardverkonfigurációk).

A felügyeleti rendszerhez automatikus e-mail és SMS riasztások illeszthetőek az igényeknek megfelelően.