Törvényi megfelelőség

 

Az informatikai megfelelőség biztosítása alapvető fontosságú napjainkban, nem csak a pénzügyi szektorban, hanem az élet minden területén működő vállalkozások számára. Egyre több a törvényi-, illetve iparági szektorspecifikus szabályozói előírás, amely az informatikai biztonságra vonatkozik (pl. HPT, Bázel II, EU direktívák, stb.).

A jogszabályoknak, törvényi előírásoknak való megfelelés ma már a versenyképesség és a hosszú távú fenntarthatóság szempontjából is lényeges eleme minden sikeres vállalatnak.

Számos hazai vállalkozás a költséges és időigényes munka miatt csupán jogszabályi kötelezettség hatására hajt végre bármilyen információbiztonsági intézkedést, pedig megfelelő megoldások alkalmazásával/bevezetésével nem „csak” a paragrafusoknak és irányelveknek lehet megfelelni, hanem járulékos előnyként hatékonyabbá, gördülékenyebbé válnak az üzleti folyamatok is.

Az átláthatóbb vállalati működés mellett egy jól megtervezett informatikai beruházás biztosítja

  • a vállalat által igénybe vett informatikai, üzemeltetési, biztonsági szolgáltatások megfelelő színvonalát,
  • ellenőrizhetővé teszi a minőséget,
  • kontrollálhatóvá és egyszerűen áttekinthetővé válnak az üzleti folyamatok és a munkavégzés,
  • megbízható szolgáltatási szintet garantál a vállalat iránt érdeklődő ügyfelek számára.

Szolgáltatásainkat úgy alakítjuk ki, hogy tényleges megoldást nyújtson ügyfelünk IT igényeinek teljes lefedésére, valamint a kialakított és üzemeltetett IT rendszer megfeleljen a törvényi elvárásoknak.